Özel Çağın Göz Hastanesi

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Bize Mesaj Yazın...

Göz Kapağı Estetiği

Göz Kapağı Estetiği

Göz Kapağı Estetiği

Yaşlanmaya bağlı olarak dokulardaki erime, gevşeme ve sarkmalar göz kapaklarında da görülür. Ayrıca genetik faktörlere bağlı olarak, pek çok genç insanda da, göz altlarında torbalanmalar  ve/veya üst kapaklarında kötü biçimlenme kişinin yaşlı ve yorgun görünmesine neden olur.

Göz altı morlukları burada torbalanmaya neden olan yağları besleyen damarların sıkışması sonucu kan göllenmesi yapar. Yani genellikle göz altı morluklarını burada damarlarda biriken kan yapmaktadır. Ameliyatla bu yağların yerleri düzelirse bu morluklar da ortadan kalkar.

Bu problemin düzeltilmesi ile gözlerin ve yüzün görünümünü ciddi bir şekilde ve hatta tüm yüz ifadesinin daha canlı, etkili, genç, güzel ve dinamik görünmesini sağlar.

Göz kapaklarının derisi vücuttaki en ince deridir. Ayrıca altındaki çok hareketli kaslara yapışıktır. Dolayısı ile her göz hareketinde göz derisi biraz daha kırışıyor ve sarkıyor. Göz kenarlarında “kazayağı” denilen yan kırışıklıklar ve iki kaş arasındaki derin oyuk biçimindeki kırışıklıklar vardır. Bunlar botox enjeksiyonu veya dolgu maddeleriyle kapatılabilir.

Blefaroplasti de denilen göz kapağı cerrahisi ile alt ve üst göz kapağındaki fazla deri ve yağlar, göz altındaki torbalanmalar, göz kapaklarındaki sarkmalar gibi biçim bozuklukları giderilir.

Böylece kişiye genç ve dinlenmiş bir görünüş kazandırılır. Bu ameliyatla göz kapağı ve gözün dış kenarındaki ince kırışıklıklar da bir miktar azalır. Bu ameliyat kadınlar kadar erkekler tarafından oldukça sık talep edilmektedir.

Uygun adaylar kimlerdir?

Aşağıdaki özelliklere sahip olmanız ameliyat için uygun bir aday olduğunuzu gösterir.

  • Üst göz kapaklarının doğal çizgisini örten deri fazlalığı
  • Üst göz kapağı derisinin, görmeye bile engel olacak derecede sarkması
  • Alt göz kapağında torbalanma ve kırışık
  • Göz altında, halka ve morluklar
  • Alt göz kapağının irisin altındaki göz akını gösterecek kadar sarkması.

Gençlerde bu ameliyat genellikle sadece göz kapağının altındaki yağ dokusunu almak amacıyla uygulanır. Daha ileri yaşlarda ise deri sıklılığını kaybetmiş olduğundan daha fazla deri alınabilir.

Üst kapak: Sarkık deri üst kapakta daha fazladır. Bu fazla deri ağırlığı nedeniyle kirpik çizgisinin aşağıda durmasına neden olarak hastanın görüş kalitesi ve görme alanını bozar. Kişi bu duruma alıştığı için farkına varmaz ancak kaşlarını çatarak bakmasına ve sebepsiz baş ağrılarına neden olur. Ayrıca "Kaş kaldırma ve alın germe" yöntemi ile  düşük  ve aşağıda duran kaşların düzeltilmesi de ihtiyaca göre yapılabilir.

Alt kapak: Göz çukurundan fırlamış yağ torbalanmaya ve göz altında mor, siyah halkalara neden olur. Bu yüze yorgun ve yaşlı bir ifade verir. Gençlerde olursa genetik, yaşlılarda olursa yaşlanmanın bir parçasıdır. Bu yağların Lazer yardımı ile çıkarılması veya yerine itilmesiyle kişinin yorgun ve yaşlı görünümü düzelir, dinamik ve genç bir görünüm kazanır.

GÖZ ALTI TORBALARI VE KAPAĞI CERRAHİSİ

Ameliyat Süreci

Üst ve alt kapaklar beraber bazen de hastanın ihtiyacına göre ayrı ayrı da yapılabilir. İki problem vardır, torbaya neden olan sarkık yağlar ile sarkık cilt ve dokular.

Genel ya da lokal anestezi altında yapılan göz kapağı ameliyatların da, fazla deri sarkmalarını ve göz altlarındaki torbaları almanın yanı sıra, sarkmış kaslarda düzeltilebilir.

Lokal anestezi ile yapılabilen bu ameliyat, kapsamına bağlı olarak yarım - 1 saat bazen daha uzun sürer

Ameliyat Sonrası

Ameliyat sonrası soğuk kompres tatbik edilir. Ameliyattan sonra bir miktar hassasiyet ve rahatsızlık olabiliyor. Hafif bir ağrı hissedilirse ameliyat sonrası birkaç gün ağrı kesici alınabiliyor. Göz banyosu yapılmıyor, göz kapağı derisi ince olduğundan ameliyat sonrası hızla şişip morarabiliyor.

Şişme ve morarmayı önlemek amacıyla yüksek yastıkta yatmanız ve gözlerinize soğuk kompres yapmanız öneriliyor. Şişme ve morarma ilk hafta geriliyor. Göz kapağında meydana gelen renk değişimi hafif bir makyajla kapatılabiliyor. Ameliyattan sonra kısa bir süre gözyaşı salgısı artabiliyor ve parlak ışığa karşı hassasiyet olabiliyor. Ameliyatın ertesi günü ayağa kalkabiliyorsunuz ancak işinize ne zaman döneceğiniz iyileşme hızınıza ve kendinize bağlı günlük yaşamınıza yeniden başlamanız için cerrahınız size uygun bir program öneriyor. Kısa sürede iyileşebilmek için 2-3 hafta aşırı hareket etmekten, öne eğilmekten kaçınmanız gerekiyor. Bu süre içinde renkli camlı gözlüklerle gözlerinizi rüzgâr ve güneşten korumanızda yarar var. Yara izi ise 6-8 ay içerisinde zor fark edilir hale gelir.